marți, 19 iunie 2018

WOW! Intregul sistem monetar care acum este global este o schema Ponzi





Jocul de Monopoly poate fi castigat de catre un singur jucator pentru ca asa e conceput, pe baza zarului, a unui numar de conditii care favorizeaza monopolul.

Iar in viata reala BANCILE acu castigat acest joc. Si pentru ca fara jucatori jocul s-ar termina, au inventat CREDITUL. Care in esenta inseamna sclavie. Pentru ca bancile NU TE IMPRUMUTA DIN ECONOMIILE DEPUSE DE ALTII in cont, ci PRODUC BANII pe care ti-i imprumuta, urmand ca tu sa le platesti atat creditul cat si o dobanda.

Problema e ca oamenii cu inteleg acest lucru si abuzeaza (fiind intens manipulati prin mass media). Odata integrata la nivel aceasta schema Ponzi exponentiala, nu exista nicio sansa de a iesi din aceasta sclavie.
 https://youtu.be/ZX3B3JoYRIg?t=675


o. Bancile impumuta pe debitori cu ceva ce nu au, ci produc din aer si din piatra seaca. Deci o minciuna. Pe care debitorul o inghite fara sa comenteze fiindca il arde nevoia, si pentru care se angajeaza sa saboteze alti debitori care se straduiesc ca si el sa-si achite aceste datorii ilicit create de banci.

o. Omul va trebui sa aduca mai multi bani, deci va creste pretul produselor sale si astfel apare inflatia, o alta sursa de valoare pentru banci. Problema e ca in timp, ea creste exponential, din timp in timp , profitandu-se de eventuale "evenimente", fiind necesare denominari (adica 10000lei devin 1leu) si asa se sterg urmele... Dar in urma raman destui in picioare ca la jocul cu scaunele muzicale ("singing chairs").



https://youtu.be/ZX3B3JoYRIg?t=747


Fiind in esenta o schema Ponzi, sistemul monetar este un mijloc de incetinire a cresterii populatiei si a cresterii economice pe termen lung. Pentru ca adaptarea la un sistem exponential cum este cel monetar global nu este posibila cu mijloacele dintr-un sistem liniar cum este cel de productie. Intotdeauna vor fi oameni care vor pierde si tocmai acesta este scopul, deoarece imbogatirea si huzurul "stapanilor lumii" intens mediatizati de protestatarii anonimi s-a implint de mult, deci altele sunt obiectivele de acum.


Daca aveti vreo idee cum se poate iesi ca individ in mod special din acesasta sclavie, va rog sa scriti mai jos un comentariu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Reclame google

Reclame google