luni, 7 mai 2018

Ha, ha, ha, Tzeparii ProfitPoint si Teletrade folosesc doar Telegram


Pentru cine nu e la curent, Telegram este singurul program de chat online care a refuzat sistematic sa puna la dispozitie politiei si birourilor de investigatie convorbirile utilizatorilor sai "la rece", adica fara vreo dovada ca acestia fac ceva ilegal.

Whatsapp si Skype au cedat presiunilor si permit accesul politiei la servere si la convorbiri. Skype (care afirma ca nu a inregistrat convorbirile, s-a dovedit ca o face) nici macar nu beneficia de incriptare. Whatsapp a gasit o scapare incriptand mesajele si spalandu-se pe maini ca Pilat. Asta nu e o problema pentru organele de ordine daca costul este justificat, cheia pe 128 biti cu care pasamite sunt incriptate convorbirile Whatsapp avand slabiciuni cunoscute, accesibile unui decriptor destul de puternic.

Initial Lucian Savin si Gabriel Ciobanu  transmiteau abonatilor la canalele lor "ponturile" prin toate mijloacele: SMS, Whatsapp si Skype. Apoi cand au vazut ca Skype a luat-o in freza (skype nu stergea convorbirile definitiv cum facea Whatsapp), s-au orientat catre Telegram. Telegram au refuzat sa ofere accesul la datele utilizatorilor fara o dovada clara a infractiunii, au castigat in instanta si au creat un precedent care se reflecta astazi in noile legi europene de prelucrare a datelor personale.

Prin urmare, poti obtine o convorbire pe cai legale si de la Telegram daca:
- ai facut parte din ea sau ai prezentat politiei un backup sau printscreen sau ceva care sa le poata permite sa obtina un ordin judecatoresc.
- partenerul de conversatie tzepar care lucreaza pentru Profit Point si Teletrade nu a sters deja convorbirea care sa-l incrimineze. Pe Whatsapp si Telegram se putea face acest lucru, din cate am citit, instanta a obligat Telegram sa pastreze fisierele o perioada, in vederea folosirii lor in investigatii atunci cand exista mijloace legade de acces.



Asa ca... sunt tzepari profesionisti, astupa toate gaurile. Iar mare parte din operatiunile incriminatoare sunt liberi prin lege sa le faca pe serverele lor. Prin urmare de broker este imposibil sa te atingi. Singura vulnerabilitate este la nivel de ieniceri, si aia e relativa. Asa cm am mai spus, ienicerii nu au pe numele lor proprietati sau alte valori care sa poata fi executate in romania, si-au exportat direct veniturile intr-un paradis fiscal de unde le acceseaza cu un simplu card bancar.

Aici ar fi buna o echipa cum erau Vengeance Unlimited (1998).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Reclame google

Reclame google